Становлення і розвиток географічної освіти в Чернівецькому університеті (австрійський, румунський та повоєнний періоди його розвитку) - Тарновецький, Валентин Іванович (Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича, 2024)
У науковому дослідженні встановлено методологічні та методичні особливості історико-географічних досліджень; виявлено найважливіші особливості розвитку географічної наукової думки на австрійському та румунському етапах у Чернівецькому університеті; з'ясовано статус географії в Чернівецькому університеті в повоєнний період; розкрито діяльності провідних географів та геологів університету в повоєнний період його розвитку; визначено основні завдання перших географічних та геологічних експедицій, їх просторові аспекти та прикладне значення; охарактеризовано діяльність Чернівецького відділу географічного товариства
Formation and development of geographical education at the University of Chernivtsi (Austrian, Romanian and post-war periods of its development)
Keywords: австрійський, румунський, повоєнний період, географічна освіта, географічне товариство, історія географії