Мансоур А. Протидія дезінформації та пропаганді в інформаційному просторі України: правовий та інституційний аспекти - Мансоур, Амер (Чернівці, Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича, 2024)
Магістерська робота присвячена аналізу правових та інституційних механізмів протидії дезінформації і пропаганді в інформаційному просторі України. У дослідженні розглянуто ключові поняття "дезінформація" та "пропаганда", їхній вплив на суспільство та засоби маніпуляції громадською думкою. Окрему увагу приділено нормативно-правовій базі та інституційним заходам України у боротьбі з деструктивними інформаційними впливами, а також порівнянню з міжнародним досвідом. Практична частина роботи пропонує рекомендації щодо вдосконалення медіаосвіти, фактчекінгу та підвищення ефективності державних інституцій у боротьбі з інформаційними загрозами.
Keywords: дезінформація; пропаганда; гібридна війна; інформаційна безпека; законодавство України