Цисар М.С. Протидія негативним проявам російської пропаганди та дезінформації в Європейському Союзі - Цисар, Микита Сергійович (Чернівці, Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича, 2024)
У кваліфікаційній роботі розкриваються засоби протидії негативним проявам пропаганди та дезінформації в Європейському союзі. Розкрито теоретико-методологічні аспекти дослідження підходів до визначення пропаганди та дезінформації. Досліджено стратегії та інструменти російської пропаганди в ЄС, зокрема геополітичні цілі, основні сценарії та теми. Також розглянуті напрямки використання соціальних мереж та онлайн-ресурсів для поширення пропаганди. Визначені наслідки та засоби протидії російській пропаганді в ЄС.
Keywords: дезінформація; пропаганда; наративи російської пропаганди; канали комунікацій; інформаційна війна