ЕКОНОМІЧНА КІБЕРНЕТИКА: ПРАКТИКУМ - Григорків, Василь Степанович; Григорків, Марія Василівна (Видавництво Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича, 2024)
Навчальний посібник містить типові завдання для практичних і лабораторних занять, самостійної та індивідуальної роботи, контролю і самоконтролю базових знань із економічної кібернетики та приклади їх виконання. Тематика запропонованих завдань охоплює елементи теорії систем, системного аналізу та систем управління, основи методу моделювання та проблематику адекватності моделей, елементи теорії інформації та її кількісного вимірювання, аналізу та синтезу економічних систем тощо. Для студентів економічних і інших прикладних спеціальностей.
Навчальний посібник
Keywords: система; модель; моделювання; кібернетика; ізоморфізм; гомоморфізм; система управління; ентропія; кількість інформації; аналіз; синтез; декомпозиція; агрегування