Публічні закупівлі - Юрій, Е.О. (Чернівец. нац. ун-т ім. Ю. Федьковича, 2026)
Навчальний посібник присвячено комплексному висвітленню функціонування системи публічних закупівель в Україні. Значну увагу приділено питанням державного регулювання і контролю у сфері публічних закупівель, організації закупівельної діяльності замовника; розглянуто порядок проведення різних процедур закупівель, особливості формування тендерної документації, підготовки та оцінки тендерних пропозицій, проведення електронного аукціону, а також механізмам оскарження процедур закупівель і договірним відносинам у закупівлях; висвітлено питання юридичної відповідальності за порушення законодавства у сфері публічних закупівель. Для здобувачів закладів вищої освіти, аспірантів, викладачів, а також практичних працівників органів державної влади, місцевого самоврядування, підприємств, установ та організацій, діяльність яких пов’язана зі здійсненням публічних закупівель.
Keywords: публічні закупівлі, бюджетні кошти, державне регулювання, закупівельні процедури, тендерна документація, електронна система ProZorro, конкурентні торги, фінансовий контроль, моніторинг закупівель, ефективність використання ресурсів.