Теоретичні проблеми розуміння сутності категорії правовий режим - Patsurkivskyi, Yurii (Вісник Маріупольського державного університету, 2013)
В статті досліджуються проблеми розуміння поняття правового режиму в загальнотеоретичному та галузевому розумінні. Визначено їх спільні та відмінні ознаки. Робиться висновок про те, що формування правового режиму є особливим способів правового регулювання. На основі проведеного дослідження сформульовано поняття правового режиму. Правовий режим слід розуміти як особливий порядок правового регулювання, що виражається в поєднанні юридичних засобів: дозволів, заборон, позитивних приписів, який створює необхідний соціальний стан та чітко визначений ступінь сприятливості або не сприятливості для задоволення інтересів суб'єктів права.
Keywords: правове регулювання; правовий режим; галузевий правовий режим; засіб правового регулювання; правовий режим об’єкта