СУЧАСНИЙ СТАН ЗЕМЛЕКОРИСТУВАННЯ ЮРКОВЕЦЬКОЇ ТЕРИТОРІАЛЬНОЇ ГРОМАДИ - Поштар, Інна Олегівна (Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича, 2024)
Проведено оцінку сучасного стану землекористування Юрковецької територіальної громади застосовуючи дані ДЗЗ та ГІС-технології. З’ясовано функціональні можливості платформи eo-browser як джерела даних ДЗЗ. Здійснено дешифрування території досліджень по космічним знімкам та проведено векторизацію геооб’єктів та земельних ресурсів. Створено тематичні картосхеми з базовими шарами та класифікацією сучасних земельних ресурсів Юрковецької територіальної громади. Проаналізовано просторово-часові особливості землекористування досліджуваної громади.
СУЧАСНИЙ СТАН ЗЕМЛЕКОРИСТУВАННЯ ЮРКОВЕЦЬКОЇ ТЕРИТОРІАЛЬНОЇ ГРОМАДИ
Keywords: земельні ресурси, QGIS, ГІС, ЦММ, картографування