Управління прибутком підприємства в сучасних умовах господарювання. - Корбутяк, Alina; Привалов, Антон (Молодий вчений, 2023)
У статті розглянуто сутність і завдання прибутку як складової управління підприємства, визначено сутність понять «прибуток підприємства», «управління прибутком підприємства» та «система управління прибутком підприємства». Було знайдено фактори, що впливають на величину прибутку підприємства, та досліджено завдання управління ним. Розглянуто вплив ефективної системи управління прибутком на зростання ефективності та розвитку суб’єкта господарювання. Прибуток являє собою остаточну грошову оцінку виробничої, а також фінансової діяльності підприємства. Відповідне ефективну управління прибутком підприємства призводить надає позитивну динаміку йому ж самому. Також проведено аналіз прибутковості підприємств України по видам економічної діяльності за 2021-2022 роки. Надано певні пропозиції та рекомендації щодо покращення управління прибутком та його системою. Проаналізовано надані пропозиції та рекомендації. Надано певні висновки.
Keywords: прибуток, управління прибутком, завдання, використання, принципи прибутку