ПІДТРИМКА МОЛОДИХ ВЧЕНИХ В УМОВАХ СУЧАСНИХ ВИКЛИКІВ (НА ПРИКЛАДІ ДІЯЛЬНОСТІ РАДИ МОЛОДИХ ВЧЕНИХ ЮРИДИЧНОГО ФАКУЛЬТЕТУ ЧЕРНІВЕЦЬКОГО НАЦІОНАЛЬНОГО УНІВЕРСИТЕТУ ІМЕНІ ЮРІЯ ФЕДЬКОВИЧА) - Krainii, Pavlo (My University, 2025)
Зважаючи на активні зміни які відбуваються у правничій науці та практиці сьогодення вимагає від молодих вчених наявності не лише високого рівня знань з відповідного напрямку здійснюваних досліджень, але й опановування навичками використання у своїй діяльності платформ генеративного штучного інтелекту, платформ які допомагають перевіряти наукові доробки у вигляді тез конференції, наукових статей, дисертаційних досліджень на встановлення рівня унікальності тексту, високого рівня володіння іноземною мовою для опрацювання іноземної наукової літератури, рішень Європейського суду з прав людини, періодичних видань тощо. Створення правничими факультетами середовище де молодий науковець може реалізувати свій творчий, організаційний, науковий потенціали є складним та багатогранним завданням. Однією із форм підтримки молодіжної науки на юридичному факультеті Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича є діяльність Ради молодих вчених юридичного факультету Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича (далі – РМВ юридичного факультету). Її кількарічна діяльність відображає загальну тенденцію підтримки педагогічної, наукової та методичної роботи серед представників молодих вчених факультету. Це забезпечує не лише індивідуальний професійний розвиток, але й відкриває можливості для формування науково-дослідних колективів задля успішного розвитку правничої науки в сучасних умовах що пов’язані з безпрецедентними викликами.
Keywords: юридична наука; молоді вчені; Рада молодих вчених