ГЕОІНФОРМАЦІЙНЕ МОДЕЛЮВАННЯ ЕКОЛОГО-ГЕОГРАФІЧНОЇ ОЦІНКИ ЗЕМЕЛЬНИХ РЕСУРСІВ - Darchuk, Kostiantyn; Білокриницький, Сергій (BoScience Publisher, 2020)
Розкрито прикладні особливості використання геоінформаційних систем при здійсненні еколого-географічної оцінки земельних ресурсів. Проведено зіставлення статистичної та геопросторової інформації. Створено картографічні моделі екологічної стабільності та антропогенної перетвореності регіону в середовищі ArcGIS. Виявлено територіальне поширення основних еколого-стабілізуючих та дестабілізуючих категорій земель
Keywords: геоінформаційне картографування; земельні ресурси; землекористування; моніторинг земель