Інституційні репозитарії: склянка наполовину повна чи порожня? - Шилюк, Олег (My University, 2016)
Швидке розширення цифрового ландшафту на початку 21-го століття надало великих можливостей для академічних бібліотек у зміцненні їх місця в якості значимого гравця в сфері вищої освіти, швидко прийнявши передові технологічні інновації для задоволення потреб науковців. Інституційний репозитарій (ІР), одне з нововведень, прийнятих у великих і малих наукових бібліотеках, дебютував на початку 2000-х, і в даний час увійшов у фазу реалізації та оцінки.