Заходи духовно-морального, виховного та ідеологічного характеру у процесі попередження професійної злочинності - Toma, Marianna (Боротьба з організованою злочинністю та корупцією (теорія і практика), 2016)
В статті досліджуються питання реалізації загальних соціальних заходів духовно- морального, виховного та ідеологічного впливу на суспільству з метою попередження професійної злочинності. Особлива увага звертається на потребу вдосконалення правової бази для реалізації означених заходів та оптимізації відповідної правозастосовної практики. Пропонується в якості заходів попередження злочинності приділяти увагу, зокрема, розробці та поширюванню ідеології, спрямованій на усвідомлення цінності сім'ї та дітей, викоріненню зі свідомості громадян широко розповсюдженого культу збагачення «за будь-яку ціну»Ключові
Keywords: виховання; загальносоціальні заходи; злочинець професіонал; злочинна діяльність; кримінальна субкультура; мораль; позбавлення волі; попередження злочинності; професійна злочинність