НОВИЙ ТУР ЯК ОСНОВНИЙ ВИД ДІЯЛЬНОСТІ ТУРИСТИЧНОГО ПІДПРИЄМТВА - Данілова, Ольга Миколаївна; Олійник, Валентина (Економіка та суспільство, 2024)
Туризмєоднієюздинамічнихтаінвестиційнопривабливихгалузейекономікидлябагатьохкраїнсвіту. Кожногорокупопулярністьнабуваютьрізнівидитуризму. Особливим, набираючимобертивидомтуризмуєгастрономічнийтуризм. Освоєнняданогонапрямку, вумовахконкуренціїнаринкутуристичнихпослугєату-альнодлятуристичнихпідприємств. Устаттіпроведенийтеоретичнийаналізнауковихдослідженьзпитаньгастрономічноготуризму. Длявирішенняметироботи, проведенісоціологічніопитування, дослідженіпро-позиціїтуристичнихпідприємств. Пропонованийгастротурєновимнатуристичномуринкукраїни. Грунтую-чисьнадослідженнях, можнастверджувати, щогастрономічнийтурдоЛондонабудекористуватисяпопитом. Впрограмувключеніпривабливігастрономічнілокаціїтаатрактивніоб’єкти. Гастрономічнийтуризмєоднієюзголовнихскладовихсталогорозвиткутуризмуусвітітамаєвсіперспективидлязалученняновихдестинаційтаподальшоїпопуляризаціїцьоговидутуризмуйвідповіднихлокацій.
Keywords: туризм; тур; локації; туристичне підприємство