Наконечники лучних стріл з матеріалів дослідження Хотинської фортеці у 2016 р. - Калініченко, Віталій; Пивоваров, Сергій (Кам’янець-Подільський, ПП Буйницький О.А., 2016)
У статті автори вводять до наукового обігу та подають характеристику та всебічний аналіз наконечників стріл, які були виявлені під час досліджень Хотинської фортеці у 2016 р. На основі іконографічних, писемних та археологічних джерел автори описують подібного типу наконечники. Встановлено, що нововиявлені предмети відносяться до мілітарної культури озброєння дальнього бою Османської імперії, і відносяться до періоду XVIІ-XVIII cт.
Keywords: Хотинська фортеця; археологічні дослідження; озброєння дальнього бою; наконечники стріл