Предмети кінського спорядження з Хотинської фортеці (дослідження 2016 р.) - Калініченко, Віталій; Грига, Віктор (Кам’янець-Подільський, ПП Буйницький О.А., 2016)
У статті автори вводять до наукового обігу та подають характеристику предметів кінського спорядження, які були виявлені під час досліджень Хотинської фортеці у 2016 р. До них відносяться вудила, підкови, кільця, гачки та підпружні пряжки. Встановлено, що більшість з виявлених предметів відносяться до періоду XVIІ-XVIII cт. та знаходять свої аналогії в старожитностях Османської, Російської імперій, а також на теренах Західної та Центральної Європи.
Keywords: Хотинська фортеця; археологічні дослідження; кінське спорядження; вудила; підкови