Аналіз мемів-смайлів як метод психологічного дослідження на теренах цифрового світу - Лисак, Андрій Леонтійович (My University, 2021)
Мережа Інтернет - це відкриття, що вплинуло на удосконалення процесів спілкування. Існуючи в багатому на інформацію соціумі, у нас є можливість користуватися значним об’ємом інформації, знайомитися з різноманітними думками, ми здатні бути як їх користувачами так і розповсюджувачами. Однак, насичений інформацією соціум зумовив достатньо труднощів. Суспільство, що обтяжене відомостями, зупиняє процес сприймання насправді значимих оповіщень. Нині, для того щоб стати виявленою, інформація повинна опинитися у діапазоні контактування між людьми, набути ретрансляційних меж. Слід зазначити, що начасі є дослідження сучасних варіантів розповсюдження інформації в соціумі, яке інформаційно переобтяжене. Явищем, за допомогою якого реалізується своєрідність інформаційної еволюції в ХХІ сторіччі, є меми, й передусім інтернет-меми. Тепер нелегко представити собі спілкування за відсутності мемів, особливо у мережі Інтернет. Меми повсякчас виринають, підкорюють інформаційний простір, а з часом щезають. Мемом можна вважати усілякий задум, знак, стиль чи образ, котрий усвідомлено або ж мимоволі переказується між людьми за допомогою рухів обличчя та тіла, відео, мови зокрема. У соціумі, котрий насичений інформацією, велика кількість мемів, що завзято зустрічаються в чатах та блогах, на форумах і в рекламі, на телебаченні та у мові величезної кількості людей, набуло ознак таємного фактору впливу на колективні судження, відтак стало соціально-культурним феноменом, який має вплив на творення суспільства.
дипломна робота (рівень вищої освіти - другий магістерський)