Термально рекреаційні – туристичні комплекси Угорщини. - Гома, Катерина Михайлівна (Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича, 2025)
У кваліфікаційній роботі розглянуто сучасний стан і особливості термального туризму в Угорщині. Висвітлено важливість термальних джерел для створення туристичних курортів і їхню роль у розвитку медичного туризму. Проаналізовано природні умови та географічне розташування, які сприяють функціонуванню таких курортів, як Шарвар, Хевіз, Бюкфюрдо, Харкань, Закаларош та Хайдусобосло. Визначено основні переваги медичних послуг на основі термальних вод, описано актуальні виклики галузі та запропоновано можливі напрямки її вдосконалення.
Keywords: термальний туризм, медичний туризм, Угорщина, курорти, термальні джерела, оздоровлення, туристичні послуги.