Індивідуальна профілактика як основа протидії злочинності - Prodan, Tetyana (Права людини та публічне врядування в сучасних умовах : Матеріали V Міжнародного правничого форуму, 2022)
Індивідуальна профілактика слугує певним ядром протидії злочинності. Неодмінною умовою дієвості індивідуальної профілактики є ретельне вивчення особи щодо якої спрямовується профілактика або корекція. Індивідуальна профілактика повинна здійснюватися на основі індивідуальних психологічних особливостей кожної особи. Саме за допомогою психологічної діагностики можна достовірно встановити кількісно-якісні показники криміногенної поведінки особи.
Keywords: кримінологія; індивідуальна профілактика; протидія злочинності