Проблеми управління ризиками затоплень і якістю молодого ландшафту р. Прут біля м. Чернівці - Бурбак, Олексій Юрійович (Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича, 2022)
Дана дипломна робота присвячена дослідженню проблем управління якістю молодого річкового ландашфту р. Прут біля м. Чернівці, включаючи питання управління ризиками затоплень та гідроекобезпеки. В ній розглянуто основні методологічні підходи, що стосуються управління водами, річками; основні поняття і терміни. Проведено вивчення розвитку русла і заплави р. Прут у природних умовах. Проаналізовано територіальну структуру долини русла і заплави річки. Також проаналізовано основні види впливу антропогенної діяльності на об’єкт дослідження та їхні наслідки. Зроблено узагальнення щодо проблеми управління якістю молодого ландшафту р. Прут біля м. Чернівці і розглянуто приклад проектного рішення щодо управління ризиками затоплень.
Keywords: долина; русло; заплава; однорідна ділянка долини; однорідна ділянка днища долини; однорідна ділянка русла та заплави; система-потік-русло; молодий річковий ландшафт; якість ландшафту; управління якістю; управління ризиками затоплень