Формування динамічного праксису у футболістів 7-8 років при роботі з м’ячем - Рябий, Артем Владиславович (My University, 2023)
У кваліфікаційній роботі здійснено дослідження результативності використання вправ з м’ячем в навчально-тренувальному процесі юних футболістів задля формування праксичних функцій. Запропоновані блоки таких вправ, що розділені на персональні вправи з одним / двома м’ячами (жонглювання, прокочування, ведення м’яча рукою на місті, в русі, робота біля стіни, комбінації ударів із бігом, стрибками); вправи в парах та безпосередньо «футбольні» елементи: удари ногою по м’ячу, його ведення тощо.
Keywords: вправи, жонглювання, м’яч, праксис, робота в парах, футболісти, цілеспрямований рух.