Міжнародний досвід оцінки кредитоспроможності позичальників комерційними банками - Островська, Н. (Приазовський економічний вісник, 2021)
Економіка країни й досі перебуває у тому стані, коли її розвиток гальмується відсутністю чітко визначених пріоритетних програм стимулювання підприємництва та галузей економіки, у тому числі за допомогою кредиту. Банківське кредитування суб’єктів господарювання є дієвим способом виходу економіки з кризи. Посилення ролі кредитних відносин як засобу стимулювання розвитку виробництва проявляється в різних аспектах. У дослідженні використано фундаментальні положення економічної теорії, теорії кредиту, банківської справи, а також дослідження вітчизняних та зарубіжних науковців. У процесі дослідження використано низку загальнонаукових методів, зокрема аналогії, логічного узагальнення та системний аналіз. Виходячи з виокремлених проблем, досліджено зарубіжний досвід, на основі якого виокремлено перспективи вдосконалення оцінки кредитоспроможності позичальників комерційними банками в Україні.
Keywords: банківська система, кредит, кредитний портфель, кредитна політика, ринок банківських кредитів.