Сучасні тенденції трансформаційних змін в освітній галузі України - Куляк, Христина Миколаївна (Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича, 2021)
Стратегічним завданням на сучасному етапі в Україні є побудова громадянського, демократичного суспільства на засадах інтелектуальності й становленні духовно-моральному потенціалу нації. В основі такого суспільства починають закладатися в освітньому середовищі. Галузь освіти є одним із найважливіших аспектів України та виконує функцію національної безпеки. Тенденції сучасного суспільтва висувають все нові вимоги до системи освіти. Динамічний її розвиток повинен сприяти економічному та духовному процвітанню України та відповідності сучасним реаліям.