Природа Марса - Kyryliuk, Serhii (Чернівецький національний університет)
В навчальному посібнику розглядаються питання походжен-ня, будови та еволюції географічної оболонки планети Марс. Дета-льно описані тектонічні та геологічні процеси їх прояв і роль у су-часній геодинаміці планети, висвітлено рельєфні особливості пла-нети, охарактеризовано марсіанську атмосферу та його клімат, об-говорені питання води та можливого життя на Марсі, а також дана характеристика його супутникам. Для студентів географічних факультетів.
Keywords: Марс; Природа Марса; Клімат Марса; Рельєф Марса; Геологія Марса