Якобець Е.Р. Висвітлення сучасних румунсько-українських відносин в контексті російсько-української війни (за матеріалами румунських ЗМК) - Якобець, Ельвіра Радівна (Чернівці, Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича, 2024)
У кваліфікаційній роботі розкриваються особливості висвітлення сучасних румунсько-українських відносин в румунських засобах масової інформації в контексті російсько-української війни. Розкрито теоретикометодологічні аспекти дослідження висвітлення сучасних румунськоукраїнських відносин у контексті російсько-української війни в румунських засобах масової комунікації. Досліджено відображення сучасних румунськоукраїнських відносин в контексті російсько-української війни в різних румунських ЗМК, зокрема таких як: Evenimentul zilei, Cronica Romania, Radio România Internaţional, Romania liberă.
Keywords: масова комунікація; засоби масової комунікації; громадська думка; російсько-українська війна; дезінформація; пропаганда