Психолого-педагогічна модель вихователя сучасного закладу дошкільної освіти - Семенюк, Маргарита Михайлівна (Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича, 2024)
У кваліфікаційній роботі розглянуто теоретико-методологічні засади психолого-педагогічної діяльності вихователя закладу дошкільної освіти; описано сучасні вимоги до професійної підготовки педагогів; визначено основні компетенції та особистісні якості вихователя; розроблено психолого-педагогічну модель вихователя сучасного ЗДО, емпірично перевірено, доповнено позиціями, запропонованими експертами; розроблено рекомендації щодо впровадження моделі у систему підготовки та підвищення кваліфікації вихователів.
Keywords: психолого-педагогічна модель; вихователь; дошкільна освіта; професійні компетенції; особистісні якості; професійна підготовка