Цифровий інструментарій управління персоналом: перспективи розвитку та використання. - Вербівська, Людмила Василівна; Блеско, Назар Віталійович (Цифрова економіка та економічна безпека., 2024)
У дослідженні розглядаються новітні аспекти й тенденції впровадження та використання інноваційних методів та технологій, що допоможуть цифровізувати інструментарій фахівця сфери управління персоналом. Розглянуто поняття цифрового інструментарію в підприємницькій діяльності, особливості його впровадження та використання в сфері HR, а також перспективи та ризики. Проаналізовано різноманітні онлайн-ресурси та онлайн-платформи, що дають можливість спростити робочі процеси HR-фахівця, підвищити продуктивність та ефективність праці, покращити процес найму та відбору кандидатів на посаду, зменшити час залученості та адаптації працівників, налагодження комунікаційної взаємодії між персоналом, відстеження психологічного та мотиваційного стану працівника, а також організація гнучкого та мобільного навчання та розвитку персоналу.
Вербівська Л.В, Блеско Н.В. Цифровий інструментарій управління персоналом: перспективи розвитку та використання. Цифрова економіка та економічна безпека. 2024. № 6 (15).
Keywords: цифровий інструментарій, HR, підприємство, діджиталізація, рекрутинг, HR-платформи