Соціальне партнерство як спосіб інтеграції інтересів суб’єктів соціально-трудових відносин - Hetmanseva, Nina (Підприємництво, господарство і право, 2016)
Статтю присвячено природі соціального партнерства, яке розглядається з позицій історичного розвитку. Акцентовано увагу на тому, що соціальне партнерство як інститут громадянського суспільства, як принцип трудового права повинен сформувати в Україні європейську соціальну модель, яка б ґрунтувалася на високих економічних показниках, високому рівні соціального захисту й соціальному діалозі.
Keywords: соціальне партнерство; працівники; роботодавець; держава; праця; колективно- договірний спосіб правового регулювання; трудові відносини