Особливості педагогічної підтримки молодших школярів на уроках мистецтва засобами арт-терапії - Москаль, Настасія Михайлівна (Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича, 2024)
У роботі розглядаються особливості педагогічної підтримки молодших школярів на уроках мистецтва за допомогою арт-терапії. У першому розділі аналізуються теоретичні аспекти питання, зокрема, погляди українських та зарубіжних науковців щодо педагогічної підтримки учнів молодшого шкільного віку. Описано сутність, зміст та принципи застосування арт-терапії в освітньому процесі, а також охарактеризовано основні механізми такої підтримки на уроках мистецтва. Другий розділ присвячений організаційно методичним аспектам педагогічної підтримки учнів, досліджується стан проблеми на сучасному етапі та пропонуються педагогічні умови, форми і методи використання арт-терапії. Розроблено систему арт-терапевтичних вправ, спрямованих на забезпечення ефективної підтримки учнів на уроках мистецтва.
Keywords: педагогічна підтримка; механізми; мистецтво; засоби; арт-терапія