Психологічні особливості материнства та батьківства в житті особистості - Казак, Марія (My University, 2024)
У нашому дослідженні, присвяченому феномену материнства та батьківства, було виявлено важливі аспекти психологічної готовності до цих ролей. Проналізувавши сутність психологічної готовності до материнства та її структуру, ми виявили, що цей процес є складним та носить багатоаспектний характер. Особливу увагу приділено формуванню компонентів психологічної готовності жінок до материнства, що виявилося важливим аспектом у визначенні їхньої готовності до цієї життєвої ролі. Досліджено психологічну готовність жінок до материнства в залежності від віку, що підкреслило значення розуміння вікових особливостей у цьому процесі . Аналіз гендерних ролей та соціокультурного впливу показав, що сприйняття цих ролей значно визначається культурними стереотипами, що існують у суспільстві. Досліджено також психологічні аспекти материнства та батьківства через призму індивідуальних реакцій та потреб особистості, що дозволило нам отримати глибше розуміння цих ролей у сучасному суспільстві. Проведене дослідження підкреслило складність та многогранність феномену материнства та батьківства, а також важливість врахування психологічних аспектів у підготовці до цих життєвих ролей. Детальне вивчення цих аспектів сприятиме глибшому розумінню та покращенню сімейних відносин та розвитку особистості.
Казак Марія (2024). Психологічні особливості материнства та батьківства в житті особистості. Кваліфікаційна робота.
Keywords: материнство; батьківство; психологічна готовність до батьківської ролі