Латинська мова для студентів факультету іноземних мов - Чакал, Інеса Степанівна; Любімова, Оксана Василівна (Видавництво Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича, 2024)
У двомовному (українсько-англійському) навчально-методичному посібнику містяться різнопланові тренувальні вправи з фонетики, морфології та елементів синтаксису латинської мови, навчальні адаптовані й оригінальні речення для перекладу з творів відомих римських письменників. Усі завдання супроводжують словнички. Основи граматики латинської мови укладено здебільшого у формі схем та таблиць. Посібник містить також крилаті латинські вислови з перекладом українською та англійською мовами. Посібник призначений для студентів-філологів факультету іноземних мов, для гуманітарних факультетів і широкого кола зацікавлених.
Навчально-методичний посібник
Keywords: latin language; латинська граматика; фонетика латинської мови; морфологія латинської мови; латинські крилаті вислови; Latin phonetics; Latin morphology; latin grammar; Latin Aphorisms