Юрисдикція конституційних судів та демократія - Щербанюк, Оксана Володимирівна (Міжнародна науково-практична інтернет-конференція: «Міжнародні і національні механізми прямої демократії: теорія і практика», 2021)
Юрисдикція конституційних судів приймає рішення про нормативні рамкові умови, в яких може діяти політика – тобто законодавча та виконавча влада. В свою чергу, повинні бути дотримані дві межі: по-перше, конституційний суд самостійно ніколи не може мати можливостей активізуватися у суперечливих суспільно-політичних питаннях.
Keywords: конституційні суди, юрисдикція, демократія