Електрохімічна поведінка Hg3In2Te6-електродів у розчинах електролітів - Сема, Оксана Василівна (Видавництво та друкарня Чернівецького національного університету, 2016)
На основі результатів поляризаційних досліджень Hg3In2Te6-електродів у кислому, нейтральному та лужному середовищах і порівняння їх з термодинамічними розрахунками, отриманими із діаграми Пурбе, зроблено висновки щодо електрохімічних процесів, які відбуваються на поверхні Hg3In2Te6- електрода та природи утворених продуктів. Показано, що поєднання вольтамперних досліджень з аналізом діаграм Пурбе дозволяє прогнозувати механізм окисно-відновних реакцій та якісний склад продуктів взаємодії напівпровідника з електролітом для контрольованої модифікації поверхні Hg3In2Te6.
Keywords: вольтамперні криві; анодна поляризація; Hg3In2Te6; діаграма Пурбе