КОНЦЕПЦІЯ ОЦІНКИ ЗА СПРАВЕДЛИВОЮ ВАРТІСТЮ - ОСНОВНИЙ ПРИНЦИП ПІДГОТОВКИ ФІНАНСОВОЇ ЗВІТНОСТІ ЗА МСФЗ - Михалків, Алла,Анатоліївна (Grail of Science, (36), 2024)
Розкрито сутність справедливої вартості з точки зору міжнародних стандартів фінансової звітності та стандартів оцінки. Досліджено виникнення та розвиток концепції справедливої вартостів бухгалтерському обліку . Розглянуто концепцію оцінки за справедливою вартістю як складової частини концепції звітності та обліку. Проаналізовано основні відмінності між концепцією історичної вартості та концепцією оцінкиза справедливою вартістю. З'ясовано сучасні підходи до застосування концепції оцінки за справедливою вартістю.
Keywords: справедлива вартість, історична вартість, метод оцінки за справедливою вартістю