Віршування Сергія Жадана (метрика й ритміка) - Цівінська, Юлія Вячеславівна (Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича, 2026)
У дисертації здійснено цілісний аналіз метричної та ритмічної організації віршований текстів С. Жадана. Дослідження зосереджене на розробці періодизації поетичного шляху автора та виявленні особливостей функціонування силабо-тонічних, тонічних і верлібрових форм у кожній збірці зокрема та протягом кожного з етапів.
Keywords: Сергій Жадан; автор; віршування / версифікація; література; поезія; поетика; вірш; верлібр; мотив; образ; твір; текст; етап творчості; біблійний сюжет; індивідуальний стиль