ОСОБЛИВОСТІ ПРОВЕДЕННЯ УРОКІВ «Я ДОСЛІДЖУЮ СВІТ» З ВИКОРИСТАННЯМ ПЛАНУ ТА КАРТИ В СУЧАСНІЙ ПОЧАТКОВІЙ ШКОЛІ - Урсу, Христина Анатоліївна (Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича, 2022)
Метою навчальної програми «Я досліджую світ» є розвиток молодших школярів на основі формування цілісного образу світу у процесі засвоєння різних видів соціального досвіду, що охоплює систему інтегрованих знань про природу та суспільство, безпеку життєдіяльності, ціннісні орієнтації у різних сферах життєдіяльності й соціальної практики, способи дослідницької поведінки, що характеризують здатність дітей розв'язувати практичні задачі.
Keywords: початкова освіта,Інтегрований курс,науковий світогляд