Теоретичні аспекти професійної підготовки майбутніх вчителів географії в сучасних умовах: навч.-метод. посібник - Чубрей, Олександра (Чернівецький національний університет ім. Ю. Федьковича., 2019)
У запропонованому виданні охарактеризовано основні етапи становлення та розвитку системи професійної підготовки майбутніх вчителів географії в історичній ретроспективі. Здійснено аналіз наукових праць вітчизняних та зарубіжних науковців, найбільш наближених до нашого дослідження. Висвітлено досвід країн пострадянського, європейського освітнього простору та досвід країн дальнього зарубіжжя у галузі професійної підготовки майбутніх учителів географії. Для студентів географічного факультету спеціальності 014 «Середня освіта» (Географія) та для студентів педагогічних спеціальностей вищих навчальних закладів, учителів загальноосвітніх навчальних закладів.