Формування медіакомпетентності молодших школярів засобами інноваційних технологій навчання - Соколовська, Анна Ігорівна (Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича, 2024)
У кваліфікаційній роботі розглянуто зміст понять «медіа», «компетентність», «медіакомпетентність», «інноваційні технології». Розкрито основні теоретичні аспекти проблеми формування медіа компетентності учнів початкової школи; визначено провідні функції, компоненти та рівні розвитку. З’ясовано особливості та вплив інноваційних технологій навчання на процес формування медіакомпетентності молодших школярів. Доведено, що формування медіакомпетентності учнів буде успішним за умови впровадження таких педагогічних умов, як: 1) готовність вчителя до впровадження медіаосвіти в освітній процес; 2) налагодження взаємодії сімї та школи; 3) використання спеціальних вправ та завдань для формування умінь учнів створювати власні медіа продукти.
Keywords: інноваційні технології; медіаосвіта; медіакомпетентність; компетентність; медіа