Рівень сенсомоторних реакцій студентів спеціалізації бадмінтон, теніс. - Шевченко, Олег, Ігор Наконечний (Прикарпатський університет, 2023)
Мета роботи:дослідити рівень показників сенсомоторних реакцій студентів Чернівецького національного університету, які вивчають дисципліни бадмінтон та теніс. Матеріал та методи. Приймалиучасть 15 студентів (з яких 2 дівчини), віком 18–19 років. Використані методи: аналіз науково-методичної літератури, психофізіологічних методів дослідження, методів математичної статистики.Результати.Перевірені та оцінені показники складних сенсомоторних реакцій спортсменів, а саме, реакції вибору серед статичних об’єктів, реакції на рухомий об’єкт та реакції розрізнення Отри-мані результати мали однорідний характер. Це підтверджуються показниками коефіцієнта варіації, який не перебільшував 10%., крім реакції на рухомий об’єкт 23,46%. Порівняльний аналіз з модельними характеристиками визначив рівень сенсомоторних реакцій. Висновки.Встановлено, що рівень показників сенсомоторних реакцій у студентів Чернівець-кого національного університету середній, тільки у показників реакції вибору з статичних об’єктів низький. Отримані результати сенсомоторних реакцій студентів ЧНУ будуть сприяти індивідуалізації методики оволодіння та удосконалення навичок в бадмінтоні та тенісі.
Keywords: тести; сенсоматорна реакція; бадмінтон; теніс