УЧНІВСЬКА ЛІГА «ЗДОРОВА УКРАЇНА» ЯК ОСНОВА ФІЗКУЛЬТУРНО-ОЗДОРОВЧОЇ ДІЯЛЬНОСТІ ШКОЛЯРІВ - Андрієць, Владислав (My University, 2025)
Андрієць В. М. Учнівська ліга «Здорова Україна» як основа фізкультурно-оздоровчої діяльності школярів. Кваліфікаційна робота другого (магістерського) рівня вищої освіти за спеціальністю 014 «Середня освіта. (Фізична культура)». – Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича МОН України, Чернівці, 2025. Магістерська робота присвячена аналізу ролі та потенціалу Учнівської Ліги «Здорова Україна» як системної основи для організації та проведення фізкультурно-оздоровчої діяльності серед школярів. Досліджується необхідність інтеграції Ліги в навчально-виховний процес закладів загальної середньої освіти для формування стійкої мотивації до здорового способу життя, підвищення рівня фізичної підготовленості та зміцнення здоров’я учнівської молоді. Наголошується, що Ліга є не просто комплексом змагань, а інноваційним інструментом, що забезпечує масовість, систематичність та варіативність фізкультурної роботи. У роботі обґрунтовано, що використання моделі Ліги дозволяє стандартизувати підходи до фізкультурно-оздоровчої роботи, підвищити її ефективність через міжшкільну співпрацю та змагальний дух, а також сприяє соціалізації та вихованню відповідальності серед школярів. Результати аналізу підтверджують, що впровадження Ліги створює сприятливе середовище для комплексного фізичного розвитку та є ключовим елементом державної політики у сфері фізичного виховання.
Keywords: оздоровча робота, здоровий спосіб життя, спортивно-масова робота, Учнівська Ліга «Здорова Україна», фізкультурно-оздоровча діяльність, школярі, фізичне виховання, фізична підготовленість.