Медіація в роботі соціального працівника з сім’єю - Корж, Вадим Сергійович (My University, 2024)
У роботі представлено теоретичний аналіз та наукові підходи до інституту сім’ї як об’єкта соціальної роботи, загальну характеристику соціальної роботи із сім’єю в Україні, а також ключові нормативно-правові документи, які забезпечують таку роботу. Проаналізовано особливості проведення медіації під час вирішення сімейних конфліктів соціальним працівником, а також здійснено порівняння ефективності вирішення сімейного спору за допомогою суду, соціальної служби та медіативної процедури.
Keywords: сім’я; медіація; конфлікт; сімейний конфлікт; соціальна робота; врегулювання конфліктів; сімейна медіація; соціальний працівник