ЛАБОРАТОРНІ МЕТОДИ ДОСЛІДЖЕННЯ БІОЛОГІЧНИХ РІДИН . Частина 1 - Волощук, Оксана Миколаївна; Кеца, Оксана Віталіїівна (Видавництво Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича, 2025)
Навчально-методичний посібник підготовлений з метою полегшення засвоєння студентами теоретичних питань із курсу «Лабораторні методи дослідження біологічих рідин». У першій частині видання описані методологічні основи для проведення та оцінки загального клінічного аналізу сечі, що дозволять оволодіти методами дослідження фізико-хімічних параметрів сечі та її мікроскопії; за результатами лабораторних досліджень оцінювати наявність та вираженість запального процесу у нирках і сечовидільних шляхах, визначати концентраційну здатність нирок, встановлювати локалізацію патологічного процесу у сечовивідному тракті. Для закріплення опрацьованого навчального матеріалу після лабораторних робіт наведені тестові завдання для самостійного опрацювання. Для студентів вищих навчальних закладів біологічних спеціальностей.
Навчально-методичний посібник
Keywords: біохімічні маркери; сеча; нирки; лабораторна діагностика