ЗАГАЛЬНА ТА МОЛЕКУЛЯРНА ЕНТОМОЛОГІЯ - Череватов, Володимир Федорович; Череватов, Олександр Володимирович (Видавництво Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича, 2025)
Навчальний посібник присвячений вивченню сучасних уявлень про будову, функціонування та розвиток комах на організмовому й молекулярному рівнях. У виданні поєднано класичні положення загальної ентомології з новітніми молекулярно-біологічними підходами до дослідження ентомофауни. Значну увагу приділено молекулярним механізмам розвитку комах, генетичній регуляції морфогенезу, ролі Hox-генів, особливостям хімічної комунікації та феромональної регуляції, а також молекулярним основам визначення статі. Посібник містить тестові завдання, питання для самоконтролю, термінологічний словник і рекомендований список літератури, що сприяє ефективному засвоєнню навчального матеріалу студентами біологічних спеціальностей.
Навчальний посібник
Keywords: ентомологія; молекулярна ентомологія; генетика комах; феромони; хімічна комунікація; молекулярні маркери; ПЛР; секвенування ДНК; детермінація статі; регуляція генів; філогенетика; геноміка комах