Використання інноваційних освітніх технологій у корекційній роботі з дітьми з порушеннями мовлення - Скакун, Марина Вікторівна (Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича, 2024)
кваліфікаційній роботі теоретично обґрунтовано та експериментально досліджено використання інноваційних методів і прийомів у роботі з розвитку мовлення старших дошкільників, зокрема, розкрито сутність прийомів ейдетики та мнемотехніки, як засобів розвитку асоціативно-образного мислення та мовлення у дітей дошкільного віку, проведено дослідження рівня асоціативно-образного мислення та мовлення у дошкільників з ФФН та розроблено методичні рекомендації для автоматизації звуків мовлення інноваційними засобами.
Keywords: асоціативно-образне мислення; асоціації; друдли; ейдетика; інноваційні освітні технології; мнемотехніка