Ціннісні орієнтації та життєве прагнення професійних злочинців, які відбувають покарання у вигляді позбавлення волі - Toma, Marianna (Науковий вісних публічного та приватного право, 2017)
В статті розглядаються особливості ціннісних та антиціннісних орієнтацій, а також життєвих стратегій професійних злочинців, засуджених до позбавлення волі. Особлива увага звертається на зміну ціннісних орієнтацій та життєвих прагнень означеної категорії засуджених, з урахуванням факту відбування покарання в якості певного «акту соціального таврування». У висновках сформульовано рекомендації з приводу удосконалення умов виконання покарання задля досягнення мети покарання у частині благотворної трансформації особистості злочинця-професіонала
Keywords: життєва стратегія; злочинець професіонал; злочинна діяльність; злочинність; кримінальна субкультура; мораль; позбавлення волі; професійна злочинність; цінність