Основні проблеми стабільного функціонування туристичних центрів - Дутчак, Світлана Вікторівна (My University, 2005)
Теоретичне обґрунтування розвитку та функціонування туризму, як галузі національної економіки залишається актуальним і на сьогоднішній день. Окреслився ряд проблем, вирішення яких забезпечить стабільність функціонування будь-якого туристичного центру. Проблема перша - збереження екологічної рівноваги в регіонах рекреаційного освоєння. Проблема друга – дослідження внутрішнього ринку споживача. Проблема третя - забезпечення туризму кваліфікованими трудовими ресурсами. Основним підходом до підготовки кадрів повинні стати кваліфікаційні вимоги до спеціаліста.
S. Dutchak The main problems of stable functioning of tourist centers
Keywords: економічне обгрунтування збереження екологічної рівноваги, потреби ринку споживача, забезпечення туризму кваліфікованими трудовими ресурсами