ЦИВІЛЬНИЙ ЗАХИСТ ТА ОХОРОНА ПРАЦІ В ГАЛУЗІ : Тестові завдання - Сухий, Петро Олексійович; Сабадаш, Володимир Ілліч; Сендзік, Юлія Іванівна (Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича, 2023.56 с., 2023)
Метою навчальної дисципліни є формування у майбутніх фахівців усвідомлення необхідності та компетенцій виконувати на первинних посадах типові завдання усіх напрямків професійної діяльності з обов’язковим дотриманням вимог і стандартів охорони праці, відповідальності за особисту та колективну безпеку у повсякденних умовах та під час надзвичайних ситуацій (НС), надзвичайного, особливого та воєнного стану. Засвоївши матеріал навчальної дисципліни, здобувачі вищої освіти зможуть у своїй професійній діяльності використовувати положення законодавчих актів і нормативно-правових документів з охорони праці та цивільного захисту; оцінювати санітарно-гігієнічні умови та рівень безпеки; ідентифікувати шкідливі і небезпечні фактори в побутовому і соціальному середовищі; володіти основними методами збереження життя і здоров’я, у тому числі в умовах надзвичайних ситуацій (НС).
ЦИВІЛЬНИЙ ЗАХИСТ ТА ОХОРОНА ПРАЦІ В ГАЛУЗІ : Тестові завдання
Метою навчальної дисципліни є формування у майбутніх фахівців усвідомлення необхідності та компетенцій виконувати на первинних посадах типові завдання усіх напрямків професійної діяльності з обов’язковим дотриманням вимог і стандартів охорони праці, відповідальності за особисту та колективну безпеку у повсякденних умовах та під час надзвичайних ситуацій (НС), надзвичайного, особливого та воєнного стану. Засвоївши матеріал навчальної дисципліни, здобувачі вищої освіти зможуть у своїй професійній діяльності використовувати положення законодавчих актів і нормативно-правових документів з охорони праці та цивільного захисту; оцінювати санітарно-гігієнічні умови та рівень безпеки; ідентифікувати шкідливі і небезпечні фактори в побутовому і соціальному середовищі; володіти основними методами збереження життя і здоров’я, у тому числі в умовах надзвичайних ситуацій (НС).
Keywords: цивільний захист,охорона праці, система управління охороною праці на підприємства