Я – українець. Я – українка. Ми – українці. Майстри слова про найдорожче: рідний народ та українську мову - (:unkn) unknown (Чернівец. нац. ун-т ім. Ю. Федьковича, 2021)
Нині, коли в найвищих владних ешелонах нашої північної сусід- ки безпардонно теревенять, що українства не існує в природі, що «русскіє і украінци – адін народ», і що тих українців, які заперечують це, треба «вішати на вуличних ліхтарях», вельми важливо спростувати безсоромну брехню, що сягає корінням у гніздовища російських царів і більшовицьких генсеків, відстояти незаперечну історичну істину. А ця істина – в давніх манускриптах і в пізніших друках світочів українського народу, виразників його справдешнього буття, справдешніх почуттів і помислів, головніші з яких увібрало наше видання.
Keywords: українець; українка; українська мова; Україна; народ; воля; справедливість; українці; слово