Культура безпеки, як сладова базової культури особистості - Романів, Людмила Вікторівна (Молодий вчений, 2017)
Формування основ культури безпеки життєдіяльності в процесі професійної підготовки майбутніх фахівців в умовах вищого навчального закладу передбачає формування та розвиток у студентів умінь і навичок наукового пошуку, оволодіння науковими методами пізнання і способами організації пізнавальної діяльності. Формування основ безпечної життєдіяльності пов’язане з вихованням культури безпеки життєдіяльності. Цим зумовлене введення курсу «Безпека життєдіяльності» у вищих навчальних закладах. Даний курс сприяє формуванню у студентів умінь і навичок, необхідних їм для здійснення безпечної життєдіяльності. Необхідною умовою досягнення сформованості культури безпеки людини є компетентність у галузі небезпек і способів захисту від них.
Keywords: культура безпеки, життєдіяльність, професійна підготовка, фахівці.