Виплата винагороди арбітражному керуючому у справі про банкрутство: теоретичні і практичні проблеми - Butyrskyi, Andrii; Nikolenko, Liudmyla (Науковий журнал "Економіка та право", 2021)
Досліджено правове регулювання виплати винагороди арбітражному керуючому у справі про банкрутство. Виявлено проблеми, що виникають на практиці застосування відповідних положень Кодексу України з процедур банкрутства в частині оплати послуг арбітражного керуючого. Висвітлено авторське бачення порядку виплати винагороди арбітражному керуючому у справі про банкрутство. Обґрунтовано, що арбітражний керуючий повинен мати змогу обирати, в якій справі про банкрутство брати участь, а від якої відмовитись, який розмір винагороди він має отримати тощо. У процедурах санації та ліквідації винятково кредитори (через комітет кредиторів) мають обирати арбітражного керуючого для виконання повноважень керуючого санацією та ліквідатора. Аргументовано необхідність розмежовування понять «виникнення права на грошову винагороду» та «виплата грошової винагороди».
Keywords: банкрутство; неплатоспроможність; винагорода; арбітражний керуючий; розпорядник майна; керуючий санацією; ліквідатор