Прозова творчість Олександра Гавроша та вивчення доробку письменника в ЗЗСО - Піскун, Анастасія Олексіївна (My University, 2024)
Магістерська робота присвячена прозовій творчості О. Гавроша та вивченню доробку письменника в закладах загальної середньої освіти. У роботі охарактеризовано творчість О. Гавроша як об’єкта уваги сучасного українського літературознавства, проаналізовано такі художні твори письменника, як «Неймовірні пригоди Івана Сили», «Дика Галя», «Пригоди тричі славного розбійника Пинті» та «Донос», вивчено систему методів викладання їх на уроках української літератури, наведено приклад уроку вивчення творчості О. Гавроша на уроках позакласного читання в 7 класі.
Keywords: аспекти творчості О. Гавроша; жавнрово-стильові особливості творів; проблематика; методи викладання; урок позакласного читання; заклад загальної середньої освіти